Η Θεσσαλία είναι η καρδιά της Ελλάδος

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Του Γιώργου Μισιάκα υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη  Τρικάλων με την «Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλία».
 
Η Θεσσαλία αποτελεί την καρδιά της Ελλάδος. Και αυτό δεν αποτελεί ούτε σχήμα λόγου ούτε ρητορική υπερβολή. Είναι η πραγματικότητα. Τι γίνεται, όμως, όταν η καρδιά νοσεί; Τότε, αναμφίβολα, νοσεί και το σώμα, καθώς δεν είναι υγιές και ελεύθερο για να πορευθεί προς τον σκοπό για τον οποίο είναι πλασμένο. Αυτή η παρομοίωση αντικατοπτρίζει και την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας. Με την καρδιά της Χώρας να πάλλεται αδύναμα, αναπόφευκτα και η ίδια η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση αδυναμίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, και το κεντρικό σύνθημα του Συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλία» με τίτλο «Για μια ισχυρή Θεσσαλία σε μια Ελεύθερη Ελλάδα», φανερώνει την πηγή του προβλήματος. Δίνει, όμως, ταυτόχρονα και την προοπτική για τα όσα πρέπει να γίνουν. 
Ισχυροποιώντας την Θεσσαλία, ισχυροποιούμε και το Έθνος μας. Τόσο στον κάμπο όσο και στον ορεινό της όγκο η Θεσσαλία αντιμετωπίζει τα εμφανή σημάδια της αναλγησίας, της αδιαφορίας, της ασυνέπειας, από ένα υδροκέφαλο κράτος, το οποίο δεκαετίες τώρα φροντίζει για την αφυδάτωση της Ελληνικής Περιφέρειας. Η έλευση του εθνοκτόνου μνημονίου, με τους πρόθυμους πολιτικούς υπηρέτες των διεθνών τοκογλύφων, επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την κατάσταση σε μια Χώρα, η οποία επί 40 συναπτά έτη έχει μια στρεβλή κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική ανάπτυξη. 
 Ο νομός Τρικάλων αντιμετωπίζει κι αυτός τα αποτελέσματα της άφρονος πολιτικής ενός ανεύθυνου κράτους. Αστυφιλία, ανεργία, εγκατάλειψη και ερημιά. Ειδικά στον ορεινό όγκο η κατάσταση είναι δραματική, με δεκάδες χωριά φαντάσματα, τα οποία είτε είναι εντελώς ακατοίκητα, είτε με ελάχιστους κατοίκους. Το έκτρωμα του Καλλικράτη έδωσε στην Καλαμπάκα τον άνευ ουσίας τίτλο του δεύτερου σε έκταση δήμου της Χώρας. Με αποστάσεις τεράστιες ανάμεσα στην πόλη της Καλαμπάκας και τα χωριά που την απαρτίζουν και με τον δύσβατο ορεινό όγκο να δυσκολεύει αφάνταστα την μεταξύ τους επικοινωνία. Εδώ και τέσσερα χρόνια  ο νυν Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, γνωστό στέλεχος της ΝΔ και πρώην Βουλευτής, δεν έχει πράξει σχεδόν τίποτα για το νομό Τρικάλων. Ιδιαίτερα στην περιοχή της ορεινής Καλαμπάκας το έργο του είναι εντελώς ανύπαρκτο. Ως γνήσιος πολιτικάντης προσπαθεί να φανεί αρεστός σ’ όλους, καθώς από την μια εκθειάζει την κυβέρνηση και από την άλλη παριστάνει τον… αντιμνημονιακό. Ενώ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια. Και ο Σαμαράς ακόμη μεγαλύτερη, στα πολύ δύσκολα», την ίδια στιγμή δηλώνει «είμαι κατά του μνημονίου. Θα ερχόμουν σε πολύ δύσκολη θέση αν ήμουν στη Βουλή. Είμαι κατά του μνημονίου». Είναι ολοφάνερη η ψηφοθηρική διάθεση του Αγοραστού. Μόνο που με τα λεγόμενά του ο εκλεκτός της ΝΔ φάσκει και αντιφάσκει. Προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στην κομματική τοποθέτηση και την Λαϊκή κατακραυγή κατά του μνημονίου. Αυτό δείχνει και τις πραγματικές διαθέσεις του Αγοραστού. Κάθε ψήφος στον Αγοραστό θα χρησιμοποιηθεί μετεκλογικά για να στηθεί μια επικοινωνιακή προπαγάνδα εκ μέρους της κυβέρνησης, έτσι ώστε να φανεί ότι επιβραβεύεται η πολιτική της. Ο Αγοραστός μπορεί να έστησε έναν μηχανισμό υπέρ προβολής του από τα ΜΜΕ, τα οποία τον παρουσιάζουν ως υπερεπιτυχημένο, οι πολίτες όμως της Θεσσαλίας γνωρίζουν τα (μη)έργα και τις ημέρες του. 
Η «Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλία» απευθυνόμενη σ’ ολόκληρο τον Θεσσαλικό Λαό θα διεκδικήσει την ψήφο του, προκειμένου να δώσει ώθηση στην προσπάθεια της Θεσσαλίας να βγει από την απομόνωση, την εγκατάλειψη και την αδιαφορία που την οδήγησαν οι ντόπιοι εκλεκτοί της κεντρικής πολιτικής σκηνής και οι κομματικοί τους προϊστάμενοι.