Οι άνθρωποι των "έργων" ξύπνησαν πάλι!

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ένα από τα βασικά γνωρίσματα του πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα, όποτε έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι μια λέξη "κλισέ": ΕΡΓΑ!! Παντού έργα..Παντού μπουλντόζες, παντού συνεργεία.Όλα αυτά στα χαρτιά,στα λόγια,και προεκλογικά φυσικά, γιατί μετά την ημέρα των εκλογών, όλα μένουν κενό γράμμα.Κατά την διάρκεια φυσικά της τετραετίας οι αυτοδιοικητικοί του κομματικού -πολιτικού κατεστημένου, αρκούνται σε "επαφές" με τα "αρμόδια" υπουργεία,και "υπηρεσιακούς παράγοντες", για εξεύρεση των οικονομικών πόρων που ΘΑ διατεθούν για την εκτέλεση των προαναγγελθέντων προεκλογικών "έργων"..

Και προ της οικονομικής κρίσης, αλλά και τώρα που η κρίση κορυφώνεται, οι "επαφές" αυτές σπανίως καρποφορούν,με το αιτιολογικό ότι "δεν υπάρχουν πόροι". Και σαν επιχείρημα ακούγεται λογικό, αφού το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αλλά και οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουν μειωθεί δραματικά.

Ως δια μαγείας όμως, ένα χρόνο πριν τις επόμενες εκλογές, οι περίφημοι "πόροι"βρίσκονται.Και εκεί αρχίζει το επικοινωνιακό σώου: Δρόμοι ασφαλτοστρώνονται, γεφύρια επισκευάζονται,κορδέλες κόβονται,  εγκαίνια επί εγκαινίων, και φυσικά οι απαραίτητες διαφημιστικές πινακίδες σε αλάνες και χωματόδρομους, που προεξοφλούν τα "νέα"  "έργα" για την νέα τετραετία προϋπολογισμού και κόστους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή την περίοδο, οι άνθρωποι των "έργων" έχουν βγει από το λήθαργο της τετραετίας που πέρασε, και πήραν σβάρνα λόγγους βουνά και κάμπους για να εγκαινιάσουν και να υποσχεθούν τα "νέα έργα" . Τακτικές Μαυρογυαλούρου, που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν, είναι στο τέλος κάθε τετραετίας να αποδεικνύεται περίτρανα η ανεπάρκεια και η κοντόφθαλμη πολιτική των αυτοδιοικητικών παραγόντων της Θεσσαλίας.

Γιατί όταν δεν έχεις σχεδιασμό, όταν οι όποιες "επαφές" με τα υπουργεία, δεν γίνονται για την εξεύρεση πόρων, αλλά για την "τακτοποίηση" ημετέρων,και την προώθηση ρουσφετιών, όταν η δημιουργικότητα και η θέληση για δουλειά περιορίζεται στις αίθουσες των Περιφερειακών συμβουλίων και στα χαρτιά, όταν τα όποια έργα "πρέπει" να τα αναλάβουν οι συνήθεις εργολάβοι, όταν η Κεντρική διοίκηση του κράτους υποβαθμίζει ανοιχτά τις Περιφέρειες (και την Ελληνική επαρχία γενικότερα) με σχέδια τύπου "Καλλικράτης", και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες κοιτούν παθητικά, και το μόνο που τους νοιάζει είναι οι κομματικοί συσχετισμοί,το τελικό αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν φαινόμενα τύπου Εθνικής οδού Τρικάλων- Λάρισας, που μια απόσταση 65 χιλιομέτρων κατασκευάζεται εδώ και 34 χρόνια(!!!!), η φαινόμενα τύπου περιφερειακής οδού του Βόλου, όπου ακόμα να "ολοκληρωθούν"τα έργα..

Αυτά όμως ήρθε η ώρα να αλλάξουν. Οι εθνικιστές της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, είναι εδώ για να ανατρέψουν όλο αυτό το κατεστημένο, που δεκαετίες τώρα καταβάλλει φιλότιμες -ομολογουμένως- προσπάθειες για να υποβαθμιστεί και να παρακμάσει τελείως αυτός ο τόπος. Δεν έχουμε σκοπό να τάξουμε έργα που ξέρουμε από πριν ότι δεν μπορούν να γίνουν, δεν έχουμε καμιά πρόθεση να είμαστε σε λήθαργο για τρία χρόνια, και τον τέταρτο χρόνο -ω του παραδόξου θαύματος- να ξυπνάμε.

Αυτό που θέλουμε, είναι μια ριζική αλλαγή νοοτροπίας, και εφαρμογή πραγματικού και ρηξικέλευθου προγράμματος ανάπτυξης για την περιοχή μας.
Η επιμονή και υπομονή μας είναι γνωστή, και αναγνωρίζεται από εχθρούς και φίλους, Η θέλησή μας είναι απεριόριστη, και η όρεξη μας για σύγκρουση με νοοτροπίες, και μικρά η μεγάλα συμφέροντα είναι τεράστια.

Όσο για τους αγουροξυπνημένους σήμερα, και βαθιά κοιμώμενους επί τρία χρόνια αυτοδιοικητικούς "άρχοντες"της Θεσσαλίας, τους αφήνουμε να "απολαύσουν" την τελευταία προεκλογική περίοδο που θα έχει χαρακτηριστικά Μαυρογυαλούρου. Ο λαός μας θα τους δώσει ένα ισχυρό μήνυμα τον Μάιο..που θα τους στείλει για μόνιμο πολιτικό ύπνο...

Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία
Τ.Ο. Τρικάλων

Υ.Γ Αν νομίζει το πολιτικό κατεστημένο ότι οι διώξεις και οι φυλακίσεις θα σταθούν εμπόδιο στην δράση και στην ΣΚΕΨΗ μας, τότε σίγουρα το κατεστημένο κοιμάται τον ύπνο του..αδίκου..