Η «Ελληνική Αυγή» για την μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετέωρων

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Η περιοχή του Δήμου Καλαμπάκας αποτελεί τον βασικό τουριστικό πόλο έλξης για τον Νομό μας, και η ταύτιση του Δήμου της Καλαμπάκας (αλλά και του Νομού), με τους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων είναι διαχρονική και αναπόσπαστη.

Η προσφορά των Ιερών Μονών των Μετεώρων  στην τόνωση του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων είναι τεράστια. Θεωρούμε λοιπόν θετική, την πρόταση-απόφαση, για μετονομασία του της Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων. Από εκεί και πέρα όμως, μια απλή μετονομασία του Δήμου, δεν αρκεί για την ανάπτυξή του. Τα προβλήματα είναι τεράστια, και κανένα σχέδιο ανάπτυξης δεν έχει κατατεθεί από κανένα αρμόδιο αυτοδιοικητικό φορέα. Η εγκατάλειψη από την Κεντρική εξουσία και τα αρμόδια υπουργεία, με βάση τις σημερινές συνθήκες, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ο Δήμος πρέπει να αναπτυχθεί πλέον με δικές του ιδέες, με δικούς του σχεδιασμούς, με δική του πρωτοβουλία. Το να φέρουν λαθρομετανάστες στον ορεινό όγκο του Νομού δεν αποτελεί σίγουρα προοπτική ανάπτυξης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα έπρεπε να συνδράμει και αυτή με όλες της τις δυνάμεις, στην προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής της Καλαμπάκας και του ορεινού όγκου, και όχι να παρακολουθεί τις γέφυρες της περιοχής να πέφτουν και τα ορεινά χωριά να πνίγονται από χείμαρρους και ποτάμια.


Οι προοπτικές είναι τεράστιες, αλλά η εμμονή σε ευχολόγια και "οράματα", ανεκπλήρωτα πρέπει να σταματήσει. Η θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, η κάθε θετική απόφαση, θα παραμείνει απλά μια ακόμη απόφαση χωρίς συνέχεια και χωρίς προοπτική.