Για μια άλλη Θεσσαλία

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Η Θεσσαλία, ήταν η μεγαλύτερη παραγωγική περιφέρεια της Χώρας μας για δεκαετίες. Μπορούσε να συνδυάσει την βιομηχανική με την αγροτική παραγωγή. Μπορούσε να παράγει τρόφιμα ικανά να θρέψουν τον πληθυσμό ολόκληρης της χώρας(και όχι μόνο) αλλά και μέσω του λιμανιού του Βόλου, ήταν και μια πύλη εξαγωγών προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ποιος θυμάται σήμερα την άλλοτε ακμάζουσα βιομηχανική περιοχή του Βόλου, που σήμερα έχει απομείνει μια σκιά του εαυτού της. Στην ουσία δεν υφίσταται,πλην εξαιρέσεων.

Ποιος θυμάται σήμερα την περίφημη ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου Συρίας;

Ποιος θυμάται σήμερα το άλλοτε κραταιό εργοστάσιο ζάχαρης στην Λάρισα; Ποιος θυμάται σήμερα την κραταιά βιοτεχνία που ανθούσε στο Νομό της Λάρισας ; Όσο για τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, η γεωργική τους παραγωγή μετατράπηκε σε μονοκαλλιέργειες βαμβακιού, (και λιγότερο σιταριού και καλαμποκιού), με αποτέλεσμα, με τον περιορισμό των επιδοτήσεων οι περιοχές αυτές πέφτουν κάθε μέρα που περνά σε  οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό.

Ας μην μιλήσουμε για την δραματική μείωση του αγροτικού πληθυσμού, που "γερνάει" ηλικιακά, και φθίνει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.

Γιατί όμως συνέβησαν όλα αυτά; Η απάντηση είναι εύκολη. Το πολιτικό προσωπικό που για δεκαετίες τώρα ασκούσε τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό έλεγχο της Θεσσαλίας, φάνηκε ανάξιο των περιστάσεων.
Με πολιτικαντισμούς, ρουσφέτια, οικονομικά σκάνδαλα, έλλειψη στρατηγικής και σχεδιασμού, με παντελή απουσία δημιουργικότητας, και "φυσικά", με πανταχού παρόντες τους κομματικούς μηχανισμούς των κομμάτων εξουσίας.
Όταν για χρόνια συμβαίνουν όλα αυτά, είναι λογικό να περιπέσει στην σημερινή παρακμή ολόκληρη η περιφέρεια.

Ακόμα και σήμερα όμως, με την οικονομική κρίση που τα παλαιά κόμματα δημιούργησαν, το πολιτικό προσωπικό της περιοχής σκέπτεται μικρόμυαλα και πολιτικάντικα. Αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν όλοι αυτοί, ότι η Θεσσαλία μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της χώρας,και εξόδου από την κρίση.

Κάπου εδώ εμφανίζονται οι εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.  Παρά τις διώξεις, τις προφυλακίσεις,τις δολοφονίες, και το κλίμα της τρομοκρατίας των τελευταίων μηνών, οι εθνικιστές είναι εδώ.Καταθέτουν τις θέσεις τους, προτείνουν, σκέπτονται, και το κυριότερο αντιστέκονται σε όλους αυτούς που δημιούργησαν τα σημερινά αδιέξοδα. Σύντομα θα ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, καθώς και οι προγραμματικές μας θέσεις.

Εκεί οι συμπολίτες μας, θα έχουν την δυνατότητα να δουν τις θέσεις μας ολοκληρωμένες, τεκμηριωμένες και κοστολογημένες, και εκεί είναι που θα καλέσουμε τον κάθε πολίτη να μας κρίνει, αλλά και να διαπιστώσουν οι τοπικές κοινωνίες, πως νέοι άνθρωποι, με όρεξη για δουλειά, άφθαρτοι και δυναμικοί, μπορούν και με το κατεστημένο να συγκρουσθούν, αλλά και την ΑΥΓΗ, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ μπορούν να φέρουν.