Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλία: Ένας χρόνος δυναμικής παρουσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015


 
 
Σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πρώτη εκλογική παρουσία της «Ελληνικής Αυγής για την Θεσσαλία». Μια παρουσία, η οποία απέδωσε 2 Περιφερειακούς Συμβούλους για τον Συνδυασμό των Ελλήνων Εθνικιστών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τόσο στο δικό μου μυαλό όσο και σ΄αυτό των Συναγωνιστών και των Συναγωνιστριών, οι οποίοι συμμετείχαν στον Συνδυασμό, είτε άμεσα με την υποψηφιότητά τους, είτε έμμεσα με την πολύτιμη βοήθειά τους στην προσπάθεια ενημέρωσης των Θεσσαλών συμπατριωτών μας, έρχονται στο νου οι εικόνες της προεκλογικής περιόδου.

Αποκλεισμένοι σχεδόν από παντού, με λίγες τιμητικές εξαιρέσεις στον χώρο των ΜΜΕ, δώσαμε έναν Τίμιο όσο και Τιτάνιο Αγώνα, προκειμένου να σπάσουμε την συνωμοσία της σιωπής και οι θέσεις της «Ελληνικής Αυγής για την Θεσσαλία» να φτάσουν σε κάθε σημείο, ακόμη και το πιο απομακρυσμένο, των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους επικεφαλής των περιφερειακών συνδυασμών, οι οποίοι έχοντας όλες τις ανέσεις και την ασφάλεια που παρέχει η συμμετοχή τους στην φαρέτρα του «συνταγματικού τόξου» απολάμβαναν την τηλεοπτική και ραδιοφωνική προβολή των απόψεων τους και πολύ περισσότερο είχαν την ευκαιρία της άμεσης παρουσίας τους και επαφής με τον Θεσσαλικό Λαό, στην δική μου περίπτωση μου στέρησαν κάθε στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα ελεύθερης και ανεμπόδιστης έκφρασης.

Το μόνο «όπλο» που διέθετα, ήταν το καρτοτηλέφωνο των Φυλακών του Κορυδαλλού, μέσα από το οποίο μόνο μπορούσα να μιλήσω σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, τις ελάχιστες πραγματικά φορές που μου δόθηκε η ευκαιρία να εκφραστώ. Συν τοις άλλοις, μέσα από την «άνεση» του καρτοτηλεφώνου έπρεπε να διευθετηθούν και ένα σωρό εκκρεμότητες, από τον σχεδιασμό του ψηφοδελτίου και του προγράμματος του Συνδυασμού μέχρι την κατάθεσή του στο Πρωτοδικείο Λαρίσης και τον υπολογισμό των οικονομικών εξόδων.

Ένα χρόνο αργότερα, η «Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλία» αποτελεί πλέον έναν κατοχυρωμένο αυτοδιοικητικό θεσμό, εκπροσωπώντας επίσημα τους χιλιάδες ψηφοφόρους της στο Περιφερειακό Συμβούλιο με δύο παρουσίες. Αυτή του Συναγωνιστή Αρτέμιου Καλούτσα και την δική μου. Μπορεί μέχρι στιγμής να μου έχει στερηθεί, εντελώς ανήθικα και παράνομα, το δικαίωμα της φυσικής μου παρουσίας στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε καμία περίπτωση όμως δεν έλειψαν οι εποικοδομητικές μου παρεμβάσεις. Σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες σ΄ όλη την Θεσσαλία, όλο αυτό το διάστημα παράγουμε έργο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Με την άμεση παρέμβασή μας σ΄ όλα όσα αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Λαός στην Θεσσαλία, με την ερευνητική μας ματιά για την ανακάλυψη και την διευθέτηση των ζητημάτων που απασχολούν την Θεσσαλική Γη, με την δημοσιοποίησή τους στον ομώνυμο ιστότοπο του Συνδυασμού μας, από εδώ και πέρα θα γίνουμε ακόμη περισσότερο απαιτητικοί και διεκδικητικοί στα πάντα, τιμώντας την εμπιστοσύνη των χιλιάδων υποστηρικτών μας.

Ευχαριστώντας μέσα από την καρδιά μας όλους τους Άνδρες και τις Γυναίκες που συμμετείχαν με κάθε τρόπο στην «Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλία» και μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, θα συνεχίσουμε να λέμε την Αλήθεια, ακριβώς επειδή το μεγαλύτερο δείγμα σεβασμού προς αυτήν είναι να την μεταχειρίζεσαι.

Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας – Πολιτικός Κρατούμενος