Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ελληνικής Αυγής για την Θεσσαλία

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014


Η Θεσσαλία, όπως και η υπόλοιπη χώρα, βρίσκεται σε μια βαθιά πορεία ύφεσης. Στα αστικά κέντρα, η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, ο τουρισμός διαρκώς μειώνεται λόγω της καθίζησης των εισοδημάτων των Ελλήνων επισκεπτών, στους οποίους κυρίως βασίζεται η τοπική τουριστική βιομηχανία. Το αγροτικό και κτηνοτροφικό εισόδημα, κάτω από το βάρος του υπέρογκου κόστους παραγωγής, των χαμηλών τιμών, που βρίσκονται στα επίπεδα της δεκαετίας του 1990, των αθρόων εισαγωγών, της ολιγοπωλιακής διάρθρωσης της Ελληνικής οικονομίας, αλλά και της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της μνημονιακής κυβέρνησης που έχει ισοπεδώσει τον πρωτογενή τομέα, εξωθεί μαζικά τους παραγωγούς στην εγκατάλειψη του επαγγέλματός τους. Επίσης στον χώρο της βιοτεχνίας-βιομηχανίας, ακμάζουσες μονάδες κλείνουν ή βρίσκονται σε δυσχερή θέση με άδηλο μέλλον. Για όλα αυτά τα τεράστια προβλήματα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο διεκδικώντας και προτείνοντας λύσεις μαζί, και σε συνεργασία, με τις υπόλοιπες παραγωγικές τάξεις της περιοχής, παρέμεινε σιωπηλή και δεχόταν με απάθεια την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στην περιοχή μας, αρκούμενη στην επίδειξη "έργων βιτρίνας” και την πολιτικάντικη επικοινωνιακή πολιτική.

Όλα αυτά, όμως, ήρθε η ώρα να αλλάξουν. Κάθε χρόνο, η Περιφέρεια θα εκδίδει μια έκθεση πεπραγμένων και ένα οργανόγραμμα νέας χρονιάς ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή ο Θεσσαλός να ελέγχει αν όσα λέμε τα κάνουμε πράξη.

Ο συνδυασμός της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, και ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, προτείνουν και διεκδικούν:

 Διαβάστε περισσότερα